Címlap levesek Áfonyás krémleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Áfonyás krémleves PDF Nyomtatás E-mail
2009. augusztus 12. szerda, 05:52

Áfonyás krémleves 

 

 




Hozzávalók:
50 dkg áfonya 
2 dl tejföl 
1 dl tejszín 
1 mokkáskanál reszelt citromhéj 
1 evőkanál liszt 
1 szegfűszeg 
só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyát megmosom lecsöpögtetem majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!