Címlap levesek Egzotikus lencseleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Egzotikus lencseleves PDF Nyomtatás E-mail
2009. augusztus 12. szerda, 06:14

Egzotikus lencseleves 

 

 




Hozzávalók:
20 dkg lencse 
10 dkg főtt csirkehús 
1 fej vöröshagyma 
3 sárgarépa 
1 burgonya 
3 cm friss gyömbér (darabka) 
3 evőkanál olaj 
fél kávéskanál kömény 
1-1 evőkanál curry és petrezselyem 
1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából) 
2 dl kókusztej 
1 citrom (leve) 
őrölt bors 

Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és három darabra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a hagymát, a répát és a krumplit, megszórjuk köménnyel, curryvel, és belekeverjük a gyömbérdarabokat. Két percig kevergetve pároljuk, aztán hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét meg a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, aztán 20 percig kislángon főzzük. Beleöntjük a kókusztejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a citrom levét, és ha szükséges, utófűszerezzük. Tányérokba adagoljuk, beletesszük a kockákra vágott csirkehúst, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!