Címlap levesek Csorbaleves erdélyiesen

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Csorbaleves erdélyiesen PDF Nyomtatás E-mail
2009. augusztus 28. péntek, 04:19

Csorbaleves erdélyiesen 

 

 




Hozzávalók:
1 kg. marhacsont,
40 dkg. marhalábszár,
25 dkg. vöröshagyma,
25 dkg. petrezselyem,
10 dkg. vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál rizs,
1 db. tojás,
1 egész citrom.
Só, őrölt feketebors izlés szerint.

Elkészítés:
A megmosott csontot és a húst feltesszük hideg vízben főni, s ha fő szükség szerint lehabozzuk.Beletesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is, de ebből valamennyi visszatartunk diszitésnek. Ha a hús megfőtt az egészet leszürjük, a húst kiszedjük és kissebb kockákra vágjuk,visszatesszük a leszűrt lébe. A tisztított petrezselymet felszeletelve hozzáadjuk a megmosott rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk,az egész citrom levével savanyítjuk és tovább főzzük. A készre főzés előtt a tojást habosra verjük,ezzel feleresztjük, de vigyázzunk, nehogy összemenjen. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!