Címlap levesek Jeges eperleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Jeges eperleves PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 08. kedd, 10:56

Jeges eperleves 

 

 




Hozzávalók:
500g eper 
1-2 szár friss menta 
1 zöldcitrom 
cukor 
csipet só 
4db jégkocka

Elkészítés:
Az epret mossuk meg, szedjük le róla a zöldjét, majd vágjuk apróra. A szebb darabokat tegyük félre (az összes eper kb. negyede / harmada legyen ez). A többi epret aprítsuk pürévé egy mixer segítségével. Reszeljük le a zöldcitrom héját úgy, hogy a héj fehér részéből ne kerüljön a reszelékbe. A zöldcitrom levével, valamint (az eper édességétől függően) 1-2ek cukorral, a jégkockákkal és egy csipet sóval együtt adjuk az eperpüréhez s a mixer segítségével aprítsuk fel ill. kavarjuk el jól. A mentaleveleket csipkedjük le, majd vágjuk vékony csíkokra, s adjuk az eperléhez. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!