Címlap levesek Joghurtos körteleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Joghurtos körteleves PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 08. kedd, 10:58

Joghurtos körteleves 

 

 




Hozzávalók:
4 db. körte 
1 db. citrom 
3-4 szem szegfűszeg 
1 darabka fahéj 
3-4 evőkanál cukor 
2 dl. joghurt 
1 dl. tejszín 
2 evőkanál liszt 

Elkészítés:
Egy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. 
Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. 
A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és5 percig főzzük. 
Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset. Elkeverjük, és a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, citromlével és cukorral pikánsra ízesítjük. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!