Címlap levesek Erőleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Erőleves PDF Nyomtatás E-mail
2009. november 23. hétfő, 16:10

Erőleves

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg sovány marhahús,
75 dkg marhacsont,
25 dkg szárnyas aprólék,
2 tojásfehérje,
4 dkg paradicsompüré,
50 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller, 10 dkg kelkáposzta,
1 dkg fokhagyma,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg gomba,
3 dkg só, 2 egész bors.

 

Elkészítése:

A húst megdaráljuk, a szárnyas aprólékot feldaraboljuk, a csontokat felaprítjuk, és leforrázzuk.
A vegyes zöldséget, zellert, gombát vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát és a hagymát egészben használjuk fel. Ezeket az anyagokat fazékba tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a paradicsompürét, majd fakanállal alaposan elkeverjük.
Felöntjük hideg vízzel (vagy csontlével), időnként megkevergetve felforraljuk.
Megsózzuk, fűszerezzük, majd lassú, egyenletes forralással tovább főzzük.
Felforralás után már nem szabad kevergetni, mert zavarossá válik.
A főzési időtartam 3-4 óra.
Ezután átszűrjük, a felszínéről a zsírt leszedjük.
Forrón, csészében tálaljuk, ekkor tesszük bele a tojáskocsonyát.
Nyáron lehűtve, hidegen is tálalható.
 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!