Címlap levesek Erdélyi leves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Erdélyi leves PDF Nyomtatás E-mail
2009. november 24. kedd, 13:17

Erdélyi leves

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
zeller és karalábé szelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó zöldpetrezselyem, metélőhagyma, kapor, zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
citromlé, lestyánlevél.
 

Elkészítése:

A húsból, csontból és zöldségekből 1 liter vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük.
A tejfölben elkeverjük a tojássárgákat, a fűszernövényeket (metélőhagyma, kapor, zellerzöld, lestyánlevél), és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk.
A zsemléből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk.
A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!