Címlap levesek Írgulyas leves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Írgulyas leves PDF Nyomtatás E-mail
2009. december 01. kedd, 12:25

 Írgulyas leves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
1,25 kg birkahús szegye és combja
(marhalábszárból vagy sertéslábszárból, lapockából is készíthetjük;
miután ezek nem csontos húsok,
1 kg-ot használjuk fel), 
25 dkg vegyes zöldség,
1 fej középnagyságú vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
10-15 szem egész bors,
1 fej kb. 60-70 dkg-os kelkáposzta,
60 dkg rózsa, gülbaba vagy kifliburgonya,
egy kevés csombor,
majoranna, köménymag,
1-2 babérlevél,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
2 dkg só.


Elkészítése:
A birkahúsról minden hártyát, faggyút eltávolítunk, és mosás után forrásban levő ecetes vízzel leforrázzuk. 6-8 percig forró vízben tartjuk, utána leöblítjük, és kis kockákra vágjuk. 2 liter hideg vízben főni tesszük. 
Amint felforrt, a gézbe kötött fűszereket és a megtisztított hagymát, fokhagymát beletesszük a levesbe.
A levest megsózzuk, és lassan forraljuk.
Közben a zöldséget megtisztítjuk, és ujjnyi hasábokra szeleteljük, majd a leveshez adjuk.
Amikor a hús és a zöldség félpuha, beletesszük a szintén hasábra vágott, megtisztított burgonyát és a megmosott, 8 gerezdre vágott kelkáposztát.
A levest nem szabad keverni.
Amint puhára főtt, a fűszerzacskót kiemeljük, a levest óvatosan tálba szedjük, meghintjük petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!