Címlap levesek Fácán becsinált leves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Fácán becsinált leves PDF Nyomtatás E-mail
2009. december 06. vasárnap, 11:02

Fácán becsinált leves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
2 db fácán darabolva
1 ek olaj
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
1 csipet fehér bors
1 csipet só
6 db áztatott zsemle
6 db egész tojás
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyemzöldje
1 csipet só
1 csipet bors
2 gerezd fokhagyma
4 db csirkemáj
1 ek liszt

Elkészítés:
A fácánt hideg vízben feltesszük főzni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk, őrölt fehér borsot adunk hozzá és fedő alatt lassan főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe. Világos rántást készítünk, amibe reszelt vöröshagymát és összenyomott fokhagymát is teszünk. Berántjuk a levest, és hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. A levesbetéthez a hozzávalókat összekeverjük, egy darab fóliába tekerjük rúd formára és a két végét összecsomózzuk. A leveskockával ízesített forrásban lévő vízben kifőzzük. Ez elég sokáig fő, (kb 20 perc) attól függ milyen vastag tekercset csináltunk. A fólia leválik róla. A rudat felszeletelve tányérokra osztjuki és rámerjük a levest. Lehet ebből a masszából galuskának is kiszaggatni levesbe, vagy gombócokat csinálni belőle. Jó mártásos húshoz is. Ha marad a levesbetétből lefagyaszthatjuk.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!