Címlap levesek Francia hagymakrémleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Francia hagymakrémleves PDF Nyomtatás E-mail
2009. december 06. vasárnap, 11:17

Francia hagymakrémleves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
2 ek liszt
1 csipet bors
1 csipet só
2 szelet pirított kenyér
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a vajat leveses fazékban felolvasztjuk, a hagymát beletesszük és üvegesre pároljuk. Beleszórjuk a lisztet, egy-két percig kavargatjuk, hogy jól elkeveredjenek. Lehúzzuk a tűzről, ráöntünk 6 dl vizet, teljesen simára keverjük, hozzáöntjük a bort és még 4 dl vizet. A tűzre visszatéve 1 órán keresztül kis lángon forraljuk. A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, turmixgépbe téve, vagy merülőmixert alkalmazva jól elkeverjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, kis kockára vágjuk. A levest tálkákba szedjük, meghintjük a pirítós kockákkal, és reszelt sajttal tálaljuk.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!