Címlap levesek Zúzaleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Zúzaleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. január 26. kedd, 14:19

Zúzaleves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
40 dkg pulyka(vagy kacsa, v. csirke, v. liba)zúza
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 krumpli
1 vöröshagyma

őrölt bors
fél csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük),nagyobb kockára vágott krumplit. A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük.
Ha puha minden, karalábégaluskát készítünk (receptjeim között van) és beleszaggatjuk a levesbe.
Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!