Címlap levesek Májas csirkeleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Májas csirkeleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. január 28. csütörtök, 16:50

Májas csirkeleves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.),
2 csirkemáj,
5 dkg füstölt szalonna,
5 dkg cérnametélt,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 mokkáskanál majoránna,
1 mokkáskanál pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig fõzöm, majd leszûröm.
Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom.
A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszûröm és félreteszem.
A visszamaradt zsíron a májcsíkokat hirtelen, erõs lángon lepirítom, majd a már átszûrt levesbe teszem,
és hozzáadom a cérnametéltet, fûszerezem sóval, törött borssal, pirospaprikával, majoránnával,
apróra vágott petrezselyemzölddel. Takaréklángon addig forralom, amíg a tészta megfõ.
A kész leves tetejére szórom a szalonnapörcöt.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!