Címlap levesek Májgombócleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Májgombócleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 11:29

Májgombócleves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj,
1 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó leveszöldség,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 evôkanál olaj,
1 l víz, tej, só, bors, Vegeta, pirospaprika, majoránna.

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fûszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfôzzük. A végén a májgombócokat fôzzük bele kb 10-15 percel,mielött készre főtt.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!