Címlap levesek Expressz gombakrém leves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Expressz gombakrém leves PDF Nyomtatás E-mail
2010. február 21. vasárnap, 08:39

Expressz gombakrém leves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
10 + 5 deka vaj,
2 szikkadt zsemle,
65 deka gomba,
1 csokor újhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
4 deci víz,
1 deci száraz fehérbor,
15 db másfél dekás jégkocka,
3½ deci tejszín,
pár reszelésnyi friss szerecsendió,
1 csokor friss petrezselyem.

Elkészítés:
A szikkadt zsemléket kis kockákra vágom, majd egy serpenyőben megolvasztok 10 deka vajat,
és kevergetve megpirítom benne a zsemlefalatokat.
A körömkefével megcsutakolt gombákat félcentis szeletekre vágom, és egy leveses fazékban 5 deka vajon átpárolom.
Kicsit megsózom, megborsozom, és puhára párolom. Utána felöntöm borral meg vízzel, felforralom,
és miután ha már rottyant néhányat, elzárom alatta a gázt. Beledobálom a jégkockákat, kevergetve felolvasztom őket,
és a lehűtött gombát összeturmixolom.
Az egészet visszaöntöm a fazékba, hozzáadom a tejszínt, reszelek bele egy kis szerecsendiót, és megsózom,
megborsozom. Mérsékelt tűzön felforralom, majd végül megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel.
A pirított zsemlekockákat külön tálkában szoktam melléadni.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!