Címlap levesek Jégbe hűtött almaleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Jégbe hűtött almaleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. február 23. kedd, 16:07

Jégbe hűtött almaleves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
1 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj 
1 ek. currypor 
1 1 l zsírtalan csirkehúsleves 
3 hámozott, kimagozott reszelt alma 
1 ek. citromlé 
1 csipet porcukor 
1 késhegynyi cayenne-bors 
2 dl jól lehűtött tejszín 
korianderlevél vagy petrezselyem

Elkészítés:
Tegyük az olajat tűzálló edénybe. Melegítsük meg.
Tegyük bele a curryport. Pirítsuk 2-3 percig. Öntsük hozzá a meleg levesből egy pohárnyit. Főzzük 10 percig. Ezután rakjuk hozzá az almát és a megmaradt levest.
Pároljuk puhára az almát. Vegyük le a tűzről, jól hűtsük le. Tálalás előtt keverjük simára a keverőgépben a citromlével, a sóval, a cukorral és a caxenne-i borssal. Fakanállal keverjük bele a tejszínt, ízlés szerint még fűszerezzük.
Öntsük hűtött levescsészékbe és díszítsük a korianderlevéllel.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!