Címlap levesek Tavaszi csalánleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Tavaszi csalánleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. március 07. vasárnap, 12:09

Tavaszi csalánleves

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
1/2-3/4 kg 3-5 leveles csalán hajtáscsúcs(kb.fél tesco-s szatyor)tiszta helyről(erdő-liget-fasor-
gazos láprét-saját vegyszermentes szántó gyümölcsös)
1 tojásnyi vaj vagy 3 ek.étolaj(oliva nem jó,táji-
degen)
2-3 gerezd fokhagyma
3/4-1 L tej
1-2ek liszt vagy étkezési keményítő
1 db kemény főtt tojás SZEMÉLYENKÉNT!
10-20 dkg füstölt sajt lehetőleg KARAVÁN
szárazon pirított zsemle,vagy kenyérkocka
só ízlés szerint

Elkészítés:
A csalán hajtásokat mosás után a zsiradékon a zúzott
fokhagymával puhára párolom,miközben a tojást főzöm
és a zsemlekockát-amit a párom felvágott-megpirítom.
A puha csalanat kézi krumplitörővel összenyomkodom,
(botmixerrel nem guszta)a liszttel vagy keményítővel
elhabart tejjel felöntöm,ízlés szerint sózom,össze-
forralom,3-5 percig főzöm.(a keményítős változat csak rottyanjon)
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!