Címlap levesek Tökbél leves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Tökbél leves PDF Nyomtatás E-mail
2010. március 07. vasárnap, 12:19

Tökbél leves

 

 

 

 

 

 

 


Hozzávalók:
2-3 kg. tök,
2 szál sárgarépa.
1 szál fehérrépa.
1 fej vöröshagyma, 1 db. zöldpaprika
2 szem paradicsom,
karalábé, zeller izlés szerint
2-3 szál lestyánlevél
1 púpozott evőkanál ételízesitő,
só,
10-15 szem feketebors

Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, félbe vágjuk és a magokat kiszedjük. A tök mindkét végét kb.
5-6 cm szélességben levágjuk és a maghoz tesszük, majd az egészet felöntjük hideg vízzel, úgy hogy ellepje.
Hozzáadjuk az ételízesítőt, a szemes borsot, a vöröshagymát egészben és héjastól,
a lestyán szárait és az egyik levélrészét is.Ha felforrt,forraljuk még 10 percig.
Ekkor az egészet leszűrjük és csak a levet hasznájuk fel, amit a zöldségfélékkel bezöldségelünk, készre főzzük,
ha szükséges utánasózzuk. Vékony cérnametélt illik hozzá, amit a levesből kiszedett lében főzünk készre.
Tálaláskor a leves tetejét apróra vágott lestyánlevéllel szórjuk meg.
 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!