Címlap levesek Rozsos karottaleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Rozsos karottaleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. március 19. péntek, 16:06

Rozsos karottaleves, leves recept, gyorsetteermek.huRozsos karottaleves

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
25 dkg karotta (kisméretû sárgarépa),
1 tojás, 2 evõkanál rozspehely,
2 húsleveskocka,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál korpás liszt,
1 teáskanál majoránna,
kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet.
Beleteszem a húsleveskockákat, és a majoránnával meg a borssal fûszerezve felforralom. 10 percig fõzöm.
Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet,
majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévõ levesbe.
Öt percnyi fõzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!