Címlap levesek Fehérboros körteleves túrógaluskákkal

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Fehérboros körteleves túrógaluskákkal PDF Nyomtatás E-mail
2010. április 12. hétfő, 12:46
Fehérboros körteleves túrógaluskákkal leves recept gyorsettermek.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
1 kg körte
víz, amennyi ellepi
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
kevés barnacukor
kevés citromlé
őrölt gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
2 szegfűszeg

A galuskákhoz:
25 dkg túró
5 dkg búzadara
2 tojás
2 dkg vaj

1-2 tk. cukor

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst.
Egy lábosban feltesszük őket főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a szegfűszeget is,
meg a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga, kóstolgatni kell,
később még lehet módosítani). Mikor puhára főtt (hamar megvan), hagyjuk picit hűlni és botmixerrel pürésítjük.
Utána hozzáöntjük a bort és a tejszínt, megint fűszerezzük az őrölt fűszerekkel(a gyömbérből tehetünk kicsit többet,
de egyéni választás, hogy melyik domináljon) és éppen csak felforraljuk. 
A galuskákhoz a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Utána kézzel kis gombócokat formálunk belőlük és lobogó sós vízbe dobjuk őket.
Mikor feljönnek a víz színére, kiszedegetjük őket és szűrőbe téve lecsöpögtetjük.
 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!