Címlap levesek Expressz paradicsomleves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Expressz paradicsomleves PDF Nyomtatás E-mail
2010. április 16. péntek, 10:30
Expressz paradicsomleves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

Hozzávalók: 4 főre  
1 nagy konzerv paradicsomsűrítmény
1 dl olaj
2 púpozott ek liszt
1 púpozott tk reszelt/ pépesített vöröshagyma
1 ág zellerzöld
2 tk só
1 ek cukor
egy kávéscsészényi betűtészta (Mi más? :-))

Elkészítése:  
Egy kisebb edénybe (én közvetlenül a fél literes mérőedényemben szoktam ezt tenni) öntjük a sűrített paradicsomot.
Felöntjük egy stampedli vízzel, és simára keverjük, majd még egyszer ennyivel, majd még egyszer és... Szóval összesen kb. 3-4 dl (hideg) vízzel hígítjuk, keverjük el simára.
Az edényben, amiben főzni fogjuk, kb. közepes lángon melegítünk bő 1 dl étolajat. Ha már jó meleg, beleszórjuk a 2 púpozott ek. lisztet, amit addig kevergetünk, amíg szépen habzó, jó forró, világos rántást kapunk.
Gyorsan levesszük a tűzről, és felengedjük úgy 7-8 dl hideg vízzel, amiben az egészet jó alaposan el is keverjük.
Mehet vissza a tűzre, ahol közepesnél valamivel nagyobb lángon felmelegítjük, de csak annyira, hogy majdnem forró legyen (nem kell felforralni még). Folyamatosan keverni kell!!
Ezen a ponton hozzáöntjük (állandó kevergetés mellett) a hígított paradicsompürét, beleszórjuk a sót, cukrot, már rakjuk is bele a krémesített (vagy nagyon lereszelt) hagymát és az ág zellerzöldet, majd szépen felforraljuk.
Amikor forr, mehet bele az elmaradhatatlan betűtészta (ami nélkül a Lányom szerint ez már nem is paradicsomleves). Azzal együtt még kb. 7 percig kell főzni. Kész, jó étvágyat hozzá! 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!