Birsalma krémleves Nyomtatás
2010. április 06. kedd, 10:32
Birsalma krémleves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
3 db birsalma
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
fél citrom leve
2 evőkanál étkezési keményítő
fél rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)


Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt kis kockákra vágva tegyük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéjrudat és a vaníliát, majd passzírozóval pürésítsük.