Címlap Receptek Levesek Citromos csirkekrém leves

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Citromos csirkekrém leves PDF Nyomtatás E-mail
2010. április 07. szerda, 14:30
Citromos csirkekrém leves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
5 dkg zellergumó
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott evõkanál liszt
4 dkg margarin
1 dl tejszín
2 db tojássárgája
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
õrölt bors, csipetnyi tengeri só

Elkészítés:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter,
sóval és borssal ízesített vízben puhára fõzzük. A megfõtt csontos húst kivesszük a levesbõl,
lebõrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.

A fõtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztbõl a margarinon világos rántást készítünk,
ezzel sûrítjük az turmixolt levest. A tûzrõl levéve,
állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat.
Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel,
és ízlés szerint savanyítjuk citrommal.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!