Csípős savanyú leves Nyomtatás
2010. április 07. szerda, 14:43
Csípős savanyú leves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
10dkg szárított gomba,
1-1 szál póréhagyma és sárgarépa,
1szál zeller szár,
5dkg üvegtészta vagy sima cérnametélt.
1l húsleves vagy kockaleves,
3 evőkanál szójaszósz,
1-1 teáskanál gyömbérpor és keményítőliszt,
feketebors,
ecet,
cukor,
reszelt citromhéj,
chilipaprika.

Elkészítés:
Gombát vízbe áztatni, felszeletelni. póréhagymát, zellert, s.répát vékonyra aprítani.
a keményítőt 2 evőkanál vízben simára keverem. a húslevest a szójaszósszal összeöntöm,
belerakom a zöldségeket és az összetört tésztát. felforralom.
ezután beízesítem /szájíz szerint:-)/ a fűszerekkel és 5 percig főzöm.
végül beleöntöm a keményítőt és kevergetés mellett ismét felforralom!