Disznótoros májleves Nyomtatás
2010. április 08. csütörtök, 14:43
Disznótoros májleves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
50 dkg. sovány sertéshús,
30 dkg. sertésmáj,
1 fej vöröshagyma,
6-7 szem egész fekete bors,
1 késhegynyi őrölt bors,
só,
2-3 db. babérlevél,
1 púpozott evőkanál liszt,
1 evőkanál kiolvasztott sertészsír,
1 evőkanálnyi fűszerpaprika ( a fele lehet csípős is),
2 dl. tejföl,
petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A húst megmossuk, majd felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni.
Ha felfőtt lehabozzuk. Közben a májat kisebb kockákra vágjuk és a leveshez adjuk.
Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vöröshagymát apróra vágjuk,
a kisülő zsírban megdinszteljük,fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit átpirítjuk,
majd kevés lével elkeverjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az egészet a leveshez adva készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk..