Galyasági bableves Nyomtatás
2010. április 13. kedd, 12:29
Galyasági bableves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

Hozzávalók:
50 dkg. kifejtett zöldbab,
2 szem nagyobb, érett paradicsom,
3 db. babérlevél,
l-2 szál lestyán,
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
2-3 evőkanál borecet (vagy egész citrom leve),

Elkészítés:
A fejtett babor megmossuk, majd liternyi vizben feltesszük főni. Sóval, őrölt feketeborssal,
babérlevéllel és a lestyán szárral izesitjük,
majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
Ekkor a babérlevelet és a lestyán szárat kiemeljük belőle és a levest besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel
és ujra átforraljuk, ha szükséges utánaízesitjük a levest.
A tűzről levéve borecettel savaníyitjuk és apróra vágott lestyán levéllel diszitve tálaljuk.