Zsömlés gombóc leves Nyomtatás
2010. április 14. szerda, 14:38
Zsömlés gombóc leves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

Hozzávalók: 4 főre  
2 sárgarépa
2 gyökér
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 hagyma
pirospaprika
1 zsömle (kicsit szikkadt)
1 csokor petrezselyem
bors
1 tojás
liszt
víz
olaj

Elkészítése:  
Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk,
a répát és a gyökeret és a paprikát beledobjuk és pár percig dinszteljük.
A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot,
és sózzuk a levest. A zöldségeket megfőzzük. A megfőtt és felesleges zöldségek egy részét eltávolítjuk.
Amíg a leves fő, addig a zsömlét apró kockákra (3-4 mm) vágjuk, és egy kis serpenyőben megpirítjuk.
Az apróra vágott petrezselymet összekeverjük a forró pirított zsömlekockával és a borssal.
1 tojásból, kevés víz, egy csipet só és a liszt segítségével nokedli tésztát készítünk, amit összekeverünk a petrezselymes, borsos kockákkal. A tésztát egy kanál segítségével a levesbe szaggatjuk (3 cm hosszú nokedlik), és 5-8 perc alatt kifőzzük.