Egzotikus vöröslencse leves Nyomtatás
2010. április 16. péntek, 10:28
Egzotikus vöröslencse leves, leves recept, gyorsettermek.hu

 

 

Hozzávalók: 4 főre  
25 dkg vöröslencse
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
1 erőleveskocka

1 tk arab hétfűszer keverék

A túrógombóchoz:
1 tojás
3 ek búzadara
15 dkg túró


Tálaláshoz:
újhagyma zöld szára megvágva vagy snidling

Elkészítése:  
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A lencse felét kb. 1 liter vízben feltesszük főni a leveskockával, a hagymával, a fokhagymával és a paradicsompürével.
10 perc forralás után hozzáadjuk a lencse második felét, az első adag így a végére szétfő = ez sűríti a levest. Ízlés szerint esetleg utánhigítunk, sózunk,
Újabb 10 perc után belefőzzük a túrógombócokat a levesbe.
Még 5 perc forralás és tálalunk.
A túrógombóc elkészítése:
A tojást egy tálba ütjük.
Hozzákeverjük a darát, megsózzuk és fél órán át duzzadni hagyjuk.
Alaposan elkeverjük benne a túrót.
Vizes kézzel kis diónyi gombócokat formálunk.
A gombócokat egyszerre adjuk a leveshez.