Húsos pizza joghurtszósszal Nyomtatás
2009. május 28. csütörtök, 10:41
Húsos pizza joghurtszósszal, pizza recept, gyorsettermek.hu


Hozzávalók:
4 személyre
A tésztához:
30 dkg liszt

2 dkg élesztő
1 evőkanál olívaolaj

A feltéthez:
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
40 dkg darált hús
4 evőkanál pizza paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál kömény
só, bors

A joghurtszószhoz:

2 fokhagymagerezd
2,5 dkg joghurt
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
 
Elkészítés:
Az élesztőt keverjük simára 1,2 dl vízben, adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olívaolajat, és dolgozzuk össze. A kapott tésztát takarjuk le, és kelesszük 45 percen keresztül. Gyúrjuk át még egyszer, és formáljunk belőle négy hosszúkás, lapos lepényt. A hagymákat pároljuk meg az olajon, adjuk hozzá a darált húst, a pizzaparadicsomot, a petrezselymet, a paradicsomszószt és a fűszereket. Osszuk el a húst egyenletesen a négy lepényen, és süssük a pizzákat előmelegített sütőben, 220 °C-on, kb. 15 percig. A préselt fokhagymát keverjük össze a joghurttal, a citromlével és olívaolajjal, majd sóval, borssal fűszerezzük.

Elkészítési idő: 75 perc