Datolyás csók Nyomtatás
2010. január 21. csütörtök, 21:24

sütemény recept, Datolyás csók, gyorsettermek.huDatolyás csók

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
150g porcukor
100g datolya 
1 cs. vanilia cukor
citromhéj

Elkészítés:
A keményre felvert tojáshabot a porcukorral gőz fölött addig verjük míg sűrű és kemény lesz. A gőzről levéve még verjük. Aztán beletesszük az apróra vágott datolyát a vanilia cukrot a reszelt citrom héjat és összekeverjük. A tepsit vékonyan kikenjük kis halmokat rakunk rá és mérsékelt meleg sütőben világossárgára megsütjük.

 

Tűzhelyek:

Mosogatógépek:

Hűtőgépek:

Kávéfőzők: