Zebratorta Nyomtatás
2010. január 26. kedd, 14:07

Zebratorta, sütemény recept, gyorsettermek.huZebratorta

 

 

 

 

 

 

 

hozzávalók:
6 tojás
30 dkg porcukor
másfél dl víz
másfél dl olaj
37 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 púpozott evőkanál kakaó

Elkészítés:
A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. Egy külön tálban a 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, majd folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és az olajat. Belekeverjük a sütőporos lisztet. A felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A masszát kettéosztjuk. Egyik felébe tesszük a kakaót. Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: A tortaforma közepébe csorgatunk 2 evőkanál világos masszát, majd rá 2 evőkanál kakaós masszát, és így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától fog szép körkörösen szétfolyni. 170 fokon kb.1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt)

 

Tűzhelyek:

Mosogatógépek:

Hűtőgépek:

Kávéfőzők: