Zselészemes aprósütemény Nyomtatás
2010. április 14. szerda, 14:31

Zselészemes aprósütemény, sütemény recept, gyorsettermek.huZselészemes aprósütemény

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 3főre
250 g liszt
1 tk sütőpor
100 g cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
3 tojássárgája
150 g vaj (vagy margarin)

Kenéshez:
1 tojásfehérje
75 g apróra vágott, hántolt mandula

Tetejére:
6 ek vörös zselé ( ribizli, eper stb.)

Elkészítése:  
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, vajat, sót és a tojássárgájákat, és sima tésztává összegyúrjuk.
A tésztából 5, kb. 20 cm hosszúságú rudat sodrunk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A rudakból 1 cm vastag szeletkéket vágunk, és mindegyik szeletet golyóvá formáljuk.
A tojásfehérjét felverjük. A golyókat a tojásfehérjébe mártjuk, majd a mandulába nyomjuk.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Minden golyóba ujjbeggyel egy mélyedést nyomunk.
180 fokra előmelegített sütőben, 12-15 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a zselét felfőzzük, majd kiskanállal a mélyedésekbe töltjük.

 

Tűzhelyek:

Mosogatógépek:

Hűtőgépek:

Kávéfőzők: