Zserbógombóc Nyomtatás
2010. április 14. szerda, 14:44

Zserbógombóc, sütemény recept, gyorsettermek.huZserbógombóc

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 4 főre  
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/ rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek baracklekvár
fél tk rumaroma/ rum

Csokibevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/ étcsoki
1 tk olaj

Elkészítése:  
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel. Állni hagyjuk kb.1 órán át.
Késes aprítóval jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokibevonás.
Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/ étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.
A hűtőből kivett gombócokat bevonjuk a csokival. Ha kész, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.

 

Tűzhelyek:

Mosogatógépek:

Hűtőgépek:

Kávéfőzők: