Címlap Sütemények Zúzmarás szelet

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Zúzmarás szelet PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 09. kedd, 05:22

Zúzmarás szelet

 

 

 

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás fehérje
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin

Krém hozzávalói:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Kimagozott és lecsorgatott meggy (málna vagy ribizli)
1 citrom

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A 4 tojás keményre vert habjába egyenként belekeverjük a porcukrot, a 4 tojás sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, kihűtött margarint és jól összekeverjük.
Kizsírozott, lisztezett nagy tepsibe simítjuk és aranysárgára sütjük. Ha megsült kettévágjuk és töltjük. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd sűrűn telerakjuk meggyel. Végül rátesszük a másik lapot. A tetejét citrommázzal vonjuk be, vagy becukrozzuk.

Krém:
A 2 dl tejben felfőzzük s grízt. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük.
 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!