Címlap Sütemények Mézeskalács

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Mézeskalács PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 11. csütörtök, 05:35

Mézeskalács

 

 

 

Hozzávalók:
25dkg liszt
10dkg méz
5dkg vaj
5dkg cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál sütőpor
1db tojás
1 késhegynyi só
5dkg mazsola


Elkészítés:
A mézet a cukorral és a vajjal együtt felmelegítjük. Összeolvadás után, amikor már nem túl forró a felvert tojást belekeverjük.
A lisztbe elkeverjük a sót, fahéjat, sütőport, majd csomómentesre összedolgozzuk a mézes keverékkel. Kb. 1 órán át pihentetjük, utána kinyújtjuk és formákat készítünk belőle.
A tészta úgy fél centi vastag legyen. A végén mazsolával díszítjük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!