Címlap Sütemények Habos mákos

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Habos mákos PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 11. csütörtök, 06:04

Habos mákos

 

 

 

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 ek.zsír (vagy margarin),pici só, 1/2 cs. sütőpor,1 e.tojás,tej
töltelék: 20 dkg mák darálva,ízlés szerint édesítve cukorral,l cs.vaníliás cukor.
tetejére:3 t.fehére ísz.cukorral habbá verve

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel,hogy a tészta összeálljon és jól gyúrható legyen.Elnyújtjuk,majd zsírozott,lisztezett tepsibe rakjuk,majd rásimítjuk a főzött máktölteléket.Ha félig megsült,a 3 tojás fehérjét ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük,majd rásimítjuk a mákra.Végül készre sütjük (amíg a hab kissé rózsaszínű nem lesz). A sütőben hagyjuk kihűlni,mert különben összeesik a hab.Készíthetünk hasonló módon habos-túrós süteményt is.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!