Címlap Sütemények Almás pite

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Almás pite PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 13. szombat, 17:43

Almás pite

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg Ráma margarin
60 dkg finomliszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
2 kg alma
cukor
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
1 maréknyi búzadara

A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.Az almát megpucolom és uborkagyalun legyalulom,beízesítem.A tésztát két részre osztom az egyik kicsit nagyobb legyen.A nagyobbat kinyújtom tepsibe teszem.Megszóróm a tetejét búzadarával.Az almatölteléket egyenletesen elosztom a tetején.A másik lapot kinyújtom és befedem vele az almát.Megszurkálom vékonyan lekenem tejföllel és előmelegített sütőben sütöm.Csak amikor kihűlt akkor szeletelem.

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!