Címlap Sütemények Tésztakosárka

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Tésztakosárka PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 15. hétfő, 05:25

Tésztakosárka

 

 

 

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
1 db Rama margarin
5 dkg procukor
4 db tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 pohár tejföl
pudingpor
befőtt

Elkészítése:               
0,5 kg lisztet, 1 db Rama margarint alaposan elmorzsolunk, majd hozzádolgozunk 5 dkg porcukrot, 4 db
tojássárgáját, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és egy pohár tejfölt. az így kapott tésztából 4 db cipót
formázunk, és egy óra hosszáig hűtőszekrényben pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és megfelelő
méretű kiszúróval akkora korongokat szaggatunk, hogy egy kb. 6 cm átmérőjű fémkosárkát éppen kibélelhessünk.
Előmelegített , középmeleg sütőben- a kosárkákat sütőlapra helyezve- rózsaszínűre sütjük. Ha kisült, hülni hagyjuk, a formából a langyos tészta könnyen
kiborítható. Ezután megtölthetjük különböző ízű pudinggal - amelyek tetejére gyümölcsöt vagy befőttet rakunk - gesztenyepürével, gyümölcszselével, leöntött gyümölccsel. Tetejére tejszínhabot nyomhatunk, amitől nem csak szép, hanem még finomabb is lesz. A megadott mennyiségből 30 db kosárka lesz.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!