Címlap Sütemények Borzas teasütemény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Borzas teasütemény PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 17. szerda, 05:22

Borzas teasütemény

 

 

 

Hozzávalók:
2 db tojásfehérje, csipetnyi borkősav, 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen), 4 dl kukorica-, vagy zabpehely, 1 dl apróra vágott datolya, 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál vanília.

Elkészítése:
Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben. Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban. A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. Egy kizsírozott tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175C°-os sütőben, 15 percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsiből, ha már kihűltek.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!