Címlap Sütemények Vanília krémes diós sütemény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Vanília krémes diós sütemény PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 17. szerda, 12:28

Vanília krémes diós sütemény

 

 

 

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 sütőpor

Tojáshabhoz: 3 tojás fehérje, 2 ek cukor (kemény habbá verjük)

Krémhez: ½ l tej, 1 cs vanília pudingpor, 1 ek liszt, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1 cs vaníliacukor

 

A tésztához valókat kevés tejjel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és hideg helyen pihentetjük (kb. 1 éjszakát). A cipókat kinyújtjuk, megkenjük tojáshabbal, megszórjuk vagdalt dióval. A lapokat külön-külön sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A vanília pudingot és a lisztet kevés tejben elkeverjük, majd a forrásban lévő többi tejhez keverjük. Hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be. Közben a margarint habosra keverjük a két féle cukorral, és a már kihűlt vanília pudingba belekeverjük. A lapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra rakjuk. A tetejére a maradék krémet kenjük, aztán megszórjuk durvára vágott dióval.

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!