Címlap Sütemények Lúdláb - egészséges változat

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Lúdláb - egészséges változat PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 17. szerda, 12:41

Lúdláb - egészséges változat

 

 

 

8 db tojás, 8 ek fruktóz, 3 ek kakaópor, 6 ek teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 mk sütőpor

Krémhez: 2 cs csoki pudingpor, 1 dl tej, 25 dkg margarin, 2 ek kakaó, 25 dkg fruktóz

Máz: 15 dkg étcsokoládé, 1-1 dl étolaj

 

A 8 tojás sárgáját habosra keverjük a 8 kanál fruktózzal és a 3 kanál kakaóval. Hozzáadjuk a tojások felvert habját és óvatos keverés mellett kanalanként beleszórjuk a lisztet és a sütőport is. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a piskóta tésztát és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződhetünk róla, hogy nem maradt-e nyers a tészta.

Sütés után a piskótát hűvös helyre tesszük pihenni. Ezután elkészítjük a krémet.

A tejet és a pudingporokat simára keverjük. A margarint habosra keverjük a fruktózzal és a kakaóporral. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejben feloldott pudingport. (Nem tévedés, a pudingpor nyersen kerül bele.)

Az így kapott krémet a már kihűlt piskótára kenjük. Hűtőben jól lehűtjük a sütit, így majd könnyen rá tudjuk tenni a csokimázt, amit nagyon egyszerűen tudunk elkészíteni.

Kockákra tördeljük a csokoládét és az olajat hozzáöntve alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve felmelegítjük. Ha pár percet hűlt, ráöntjük a tésztára és elsimítjuk. Hűtőben dermesztjük. Tálaláskor háromszögekre vágjuk. Ez a mennyiség egy nagy tepsihez elegendő.

 

 

Módosítás dátuma: 2010. október 14. csütörtök, 18:10
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!