Címlap Sütemények Mézes krémes

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Mézes krémes PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 17. szerda, 12:56

Mézes krémes

 

 

 

Hozzávalók: 5 dkg margarin, 1 tojás, 15 dkg cukor, 3-4 ek tej, 6 dkg méz, 40 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna

 

A töltelékhez: 3 dl tej, 6 dkg búzadara, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg baracklekvár

 

A margarint az egész tojással, cukorral, tejjel és mézzel vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük kevergetve. Ha langyosra hűlt, a lisztet és a szódabikarbónát hozzáadjuk és sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 4 cipóra osztjuk és félórán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk és sütőpapírral borított sütőlapon 180 fokon 8-10 perc alatt sütjük.

 

A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

 

A lapokat egyenként lekvárral megkenjük, majd krémet simítunk rá, és egymásra helyezzük. A tetejét porcukorral meghintjük és néhány órás pihentetés után szeleteljük.

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!