Címlap Sütemények Lekváros kifli

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Lekváros kifli PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 21. vasárnap, 06:08

Lekváros kifli

 

 

 

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveses-vajas tészta (50 dkg)
1 tojás
2-3 evokanál finomliszt
25 dkg kemény sárgabarack-dzsem (vagy egyéb beszáradt lekvár)


Elkészítése:
A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk ki belole. A tésztadarabok közepére rakunk egy kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós, keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a nedvességet, ellenkezo esetben a sülés folyamán a lekvár kifolyik a süteménybol.) Kifli formájúra felcsavarjuk. Egy nagy sütolemezt alufólialappal kibéleleünk, és egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a tojásból. A sütot közepes lángon 10 percig elomelegítjük, ezután betoljuk a sütolemezt, és 5 perc múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütotol is függ, mennyi ido alatt sül meg a tészta.) A sütolemezrol óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra rakjuk. A sütemény a hutoszekrényben akár napokig is eltartható. A következo fogyasztás elott a sütoben forrósítsuk át, pontosan olyan lesz, mint a friss.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!