Címlap Sütemények Szalagos fánk 2.

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Szalagos fánk 2. PDF Nyomtatás E-mail
2009. január 28. szerda, 21:10

Szalagos fánk 2.

 

 

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 0,3 dl rum, só, 5 dl tej, olaj a kisütéshez.

A lisztet langyosítsuk meg. 3 dl tejet az élesztővel, 1 kanál porcukorral és 3 kanál liszttel kovásszá keverünk. A többi porcukrot elkeverjük a tojássárgájával, és a kovászhoz adjuk.

A lisztet tálba öntjük, és hozzákeverjük a tojásos kovászt, a vajat, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Fakanállal 25 percig verjük, majd a tetejét liszttel meghintve langyos helyen kelesztjük. Utánna lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Vizespohárral kiszaggatjuk, a közepébe kis pohárral, vagy a legkisebb pogácsaszaggatóval kis lyukat vágunk, majd lisztezett deszkán még fél órát kelesztjük.

A fánkot annyi olajban sütjük, hogy legyen helyük a sülés közben növekedni, illetve könnyedén elmozdulhassanak, nem túl magas hőfokon. Az első felük megsütéséhez az edényt befedjük, majd a megfordítás után fedő nélkül sütjük.

Szűrőkanállal kiszedjük, és itatóssal kibélelt szűrőbe tesszük. Még forrón vaníliás porcukorral hintjük meg.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!