Címlap Sütemények Hagymás-sörös muffin

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Hagymás-sörös muffin PDF Nyomtatás E-mail
2009. január 28. szerda, 21:36

Hagymás-sörös muffin

 

 

 

Hozzávalók 18 muffinhoz: 3 bögre liszt, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál szárított bazsalikom, 1/2 kiskanál őrölt fekete bors, 1/2 kiskanál fokhagymapor, 3,3 dl sör, 1/2 bögre olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 tojásfehérje, 1 tojás, 1 evőkanál víz, 1 evőkanál sütőpor, 1 kiskanál só.

Összekeverjük a lisztet, a tojást, cukrot, sütőport, sót, bazsalikomot, borsot és fokhagymaport. Közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a sör, olaj és vágott vöröshagyma elegyét. Vigyázzunk, hogy a sör szobahőmérsékletű legyen, és ne legyen habos! Összedolgozzuk, majd a ragadós tésztát az előkészített, vajjal kikent muffinformákba osztjuk. A tojásfehérjét felverjük egy evőkanál vízzel, megkenjük vele a muffinok tetejét, majd 10 percig pihentetjük. 175 fokos sütőbe rakjuk, 25 percig sütjük, majd mielőtt kiborítanánk a formából, 5 percet hűtjük. Forrón kínáljuk.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!