Címlap Sütemények Fokhagymás diós pogácsa

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Fokhagymás diós pogácsa PDF Nyomtatás E-mail
2009. április 22. szerda, 09:28

Fokhagymás diós pogácsa

 

 

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
25 dkg tehéntúró,
20 dkg margarin,
5 dkg darált dió,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
bors,
1 mokkáskanál só,
a tészta nyújtásához kevés liszt.
A tetejére 20 dkg durvára vágott dió és 1 tojás.

 

Elkészítés:
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, cipóvá formáljuk és folpackba csomagolva egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
Másnap jól lisztezett gyúródeszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással bekenjük és a diót rászórjuk.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük.
Megjegyzés: A nyers tészta hűtőszekrényben akár egy hétig is tárolható. A mélyhűtőben pedig hónapokig eláll, bármikor elővehető és megsüthető.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!