Címlap Sütemények Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Amaretti (mandulás puszedli itáliából) PDF Nyomtatás E-mail
2009. április 22. szerda, 09:41

Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

 

 

 

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
25 dkg tisztított mandula
10 dkg porcukor,
10 dkg kristálycukor,
1 teáskanál keserűmandula-aroma
4 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj, és
1 evőkanál liszt a tepsihez

Előkészítés:
A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

Elkészítés:
A sütőt 150 fokra előmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csővel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütő középső szintjén arany­sárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.

Tippünk:
A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre felvertük és a cukorral verjük tovább egészen keményre. Fontos, hogy a hab megfelelően szilárd legyen.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!