Címlap Sütemények Joghurtkuglóf eperrel

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Joghurtkuglóf eperrel PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 05. kedd, 11:25

Joghurtkuglóf eperrel

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak zselatinpor (10 g), 2 pohár joghurt, 40-50 csepp folyékony édesítőszer, 2 dl tejszín, 25 dkg eper + a díszítéshez

A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felolvasztjuk.

A zselatinhoz keverjük a joghurtot, az édesítőszert, és lassú tűzön 1-2 percig főzzük. Nem szabad forralni, csak melegíteni! Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. Ekkor kemény habbá verjük a tejszínt, a joghurthoz keverjük, kuglófformába öntjük és a mélyhűtőbe tesszük.

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Fél óra elteltével a krém tetejére szórjuk, és még 30 percig tovább hűtjük a mélyhűtőben.

Tálalás előtt a formát forró vízbe mártjuk, és a krémet a tálra borítjuk. Eperszeletekkel díszítjük, szeletelve kínáljuk.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!