Címlap Sütemények Vörösboros puncs torta

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Vörösboros puncs torta PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 17. vasárnap, 14:35

Vörösboros puncs torta

 

 

 

 

Hozzávalók:
2, 5 dl vörösbor
2 filter forralt bor füszer (vagy az általatok használt füszerek a borhoz)
30 dkg margarin
27 dkg cukor
5 tojás
1 vaníliáscukor
37 dkg liszt (már megint ez a 7-es. . . )
1 sütőpor
1 evökanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
15 dkg reszelt csokoládé
2-3 evökanál narancslé

Elkészítése:
A bort forraljuk fel, ízesítsük a füszerkeverékkel, majd hagyjuk kihülni.
A szobahömérsékletü margarint keverjük habosra a cukoral (én mindig teszek bele egy csipet sót is), majd egyesével üssük bele a tojásokat és keverjük habosra tovább.
Tegyük hozzá a sütőporral, kakaóval és fahéjjal elkevert lisztet, majd a langyos vörösbort, narancslevet és végül a csokoládét.
Koszorúformában süssük kb. 45 percig 175 C-n.

Nagyon egyszerü, gyors és akár gép nélkül kézi habverővel is könnyen elkészül.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!