Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Estike PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 18. hétfő, 06:14

Estike

 

 

 

 

Hozzávalók:
4 tojás, 29 dkg porcukor, 27 dkg rétesliszt; a tepsi kikenéséhez vaj vagy zsír; a tetejére tört ánizs vagy mazsola, esetleg birsalmasajt-darabka.

Elkészítése:
Fél óráig keverjük (nem verjük!) a cukrot az egész tojásokkal, majd tovább verjük fehéredésig a liszttel. Kivajazunk vagy kizsírozunk egy nagy tepsit, és egymástól jó távol kis lapos csókokat csurgatunk a tésztából rá, ügyeljünk, nehogy a tésztakorongok összefolyjanak Mindegyikre csipetnyi durvára tört ánizst, esetleg jól megmosott, megszikkasztott mazsolaszemeket vagy apró birsalmakockákat rakunk, és legalább négy óráig állni hagyjuk; hogy a tetejükön hártya: képződjék. Legjobb este kikeverni, és reggel sütni, nevét is ettől kapta. Forró sütőbe toljuk, de a tüzet azonnal mérsékeljük, mert nem szabad megpirulnia: akkor szép, ha szép sárga marad a sütemény. Sokáig eláll.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!