Címlap Sütemények Boros rolád

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Boros rolád PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 19. kedd, 19:21

Boros rolád

 

 

 

 


Hozzávalók:

Tésztához:
5 tojás
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
100 g simaliszt

Krémhez:
400 ml fehérbor
1 citrom leve
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
250 g lágyvaj vagy margarin
200 g porcukor

Díszítéshez:
Kevés csokireszelék

Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal krémesre felverjük. A lisztet rászitáljuk, és óvatosan belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (30x35 cm) egyenletesen elosztjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A tésztát egy cukorral megszórt sütőpapírra helyezzük. Az alját hideg vízzel megkenjük, és a hozzásült sütőpapírt eltávolítjuk.
A krémhez elkészítjük a pudingot a tasakon lévő előírás alapján de nem tejjel, hanem a borral és a citrom levével. A pudingot lehűtjük, hűtés közben többször megkeverjük. A vajat vagy margarint a porcukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.
A lehűlt tésztát a pudingkrém háromnegyedével megkenjük, majd a sütőpap

 

forrás: Dr. Oetker 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!